""Sajam u Veroni, Veronafiere, održava se od srijede, 31. siječnja, do subote, 3. veljače 2018.

Fieragricola – međunarodni poljoprivredni sajam više od jednog stoljeća ugledna je i respetabilna marka i kao takav jedini je događaj u Italiji koji pruža cjelovitu pokrivenost svih područja poljoprivrede. Prvi je sajam organiziran 1898. godine, tako da će sljedeće godine proslaviti 120.godišnjicu svojeg rada i postojanja. Na ovom sajmu predstavit će se sva područja poljoprivrede; poljoprivredni inženjering, vinogradarstvo, voćarstvo, stočarstvo, obnovljivi izvori energije u poljoprivredi, višenamjenska poljoprivreda, zeleno gospodarenje i šumarstvo, sjemenarstvo i kemijska zaštitna sredstva u poljoprivredi. Fieragricola će nastavljati razvijati i učvršćivati koheziju međunarodnih odnosa (središnja događanja bit će posvećena Africi, Iranu, Kubi, Bliskom Istoku) jer se to pokazalo i na zadnjem sajmu kao zaista dobar način rada.
Fieragricola prati razvoj ukupne poljoprivredne politike još 1962. godine te posvećuje posebnu pažnju poticaju ukupnog rasta i trajnog razvitka, te potiče raspravu među poljoprivrednim sustavima, te savjetima nacionalnih i europskih institucija.

""

FIERAGRICOLA 2018. – SREDIŠTE PROIZVODNJE MLIJEKA I STOČARSTVA: Fieragricola 2018. bit će središte mljekarstva i stočarstva, a u Veroni će se sastati svi proizvođači tzv. Programski usmjerene stočarske industrije: robota za mužnju i sustava, aparata za automatsku pripravu i distrubucije stočnih smjesa, programske opreme i mikročipova za daljinsko upravljanje stada, sustava za prozračivanje i sustava za čišćenje staja.
Tri od deset izložbenih dvorana bit će namijenjene tehnologijama i proizvodima za stočarstvo, uzgoj stoke, obnovljivim izvorima energije (dvorana 9); stočarskim izložbama i natjecanjima, uzgoju životinja i genetici (dvorana 10), te rješenjima za kratke lance proizvodnje i dobave mesa – Eurocarne – izložba, usko povezana s cjelokupnim segmentom uzgoja životinja i seoskim turizmom (dvorana 12). Nove digitalne tehnologije, zajedno s praksama za poboljšanje dobrog smještaja životinja, višefunkcionalnost poduzeća i primjena opsega ekonomije (koja je izvediva korištenjem vanjskih usuga), bit će put i način za dobivanje proizvoda u budućnosti, koji će biti sigurniji u smislu zdravlja i kvalitete te ekonomski, ekološki i društveno održiviji.

""

PLANIRANA NATJECANJA: Tri natjecanja će biti posebno usredotočena na stoku, a održavat će se u suradnji s Uduženjem talijanskih uzgajatelja Associazione Italiana Allevatori (Italian Breeders Association), dugogodišnjim partnerom Fieragricole. Osim već dobro uhodanih događanja kao što su Dairy Open Holstein Show (međunarodna priredba namijenjena predstavljanju friezijanske pasmine) i nacionalna izložba talijanske Brown pasme (koja će sudjelovati na europskom natjecanju u Veroni 2020. godine), zatim, značajna novost u 2018. godini bit će europsko natjecanje limousinske pasmine, možda najprestižnije pasmine goveda, uzgojene u Italiji.

""

NAGLASAK NA SVINJE, GOVEDA I PERAD: Posebni događaji bit će namijenjeni svinjogojstvu (događanje je koje organizira Crefis, istraživački centar za lanac dobave svinjskog mesa), peradarstvu, uzgoju goveđeg mesa i prehrani, zahvaljujući sudjelovanju izlagača Assalzoo – talijanskog Udruženja proizvođača stočne hrane.

""

DAN MLIJEKA: Dana 2. veljače, od pokroviteljstvom NewBusiness Media održat će se Dan mlijeka, gdje će sudionici moći imati uvid u cjelokupan lanac dobave mlijeka te uvod u realizirane studije.

Našim čitateljima sa zadovoljstvom poručujemo, da ove godine svaki od vas može dobiti besplatnu ulaznicu za razgledanje sajma, koju poklanja Veronafiere, na način »isprintaj kod kuće«. Svi zainteresirani mogu najkasnje do 18. siječnja 2018. godine na internetskoj stranici službenog predstavništva Veronafiere za područje Alpe-Jadran www.mz-consulting.org ispuniti obrazac te potvrditi, da žele posjetiti sajam Fieragricola. Na vašu e-adresu u roku od nekoliko radnih dana primit ćete daljnje upute s posebnim kodom. Za grupe imamo posebnu ponudu. Pišite nam na naš e-mail: info@mz-consulting.org.

""

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakRezultati inspekcije zdravstvene ispravnosti mesa
Sljedeći članakSorte jabuka za hobiste
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.