Biskvit:
✦ 5 jaja
✦ 5 žlica šećera
✦ 1 vanilin šećer
✦ 100 ml ulja
✦ 6 žlica oštrog brašna
✦ 1 prašak za pecivo
✦ 2 žlice kakaa
Priprema: Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera i vanilin šećera. Smanjiti misker na najmanju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak i ulje u tankom mlazu. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom i još jednom kratko izmiksati. Uliti u kalup dimenzije 28 x 20 cm obložen papirom za pečenje i peći oko 20 minuta na 180 °C. Ohladiti i prerezati vodoravno.
Krema:
✦ 500 ml vrhnja za šlag
✦ 5 žlica Nutelle ili čokoladnog namaza
Priprema: Miksati vrhnje za šlag do pola, dodati Nutellu i nastaviti miksati dok se ne dobije čvrsta pjenasta krema. Kremu staviti između biskvita.
Ganache:
✦ 150 ml vrhnja za šlag
✦ 100 g čokolade za kuhanje
✦ 2 žlice Nutelle
Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, dodati čokoladu izlomljenu na kockice i izmiješati dok se čokolada ne otopi. Dodati Nutellu i još jednom izmiješati pa preliti po kolaču i dobro ohladiti.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači