Sastojci:
✦ 1000 ml mlijeka + mlijeko za močenje keksa
✦ 2 jaja
✦ 150 g šećera
✦ 2 vanilin šećera
✦ 160 g škrobnog brašna (gustina)
✦ 250 g margarina
✦ 200 g Petit Beurre keksi
✦ 500 g jagoda
✦ 500 ml vrhnja za šlag
Priprema: Umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati gustin i 200 ml mlijeka. Dobro izmiješati i ukuhati u ostatak mlijeka miješajući. Miješajući kuhati još 5 minuta te pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno umiksati margarin sobne temperature. Kekse močiti u mlijeko i slagati u kalup dimenzije 35 x 22 cm. Preko njih staviti kremu te jagode prerezane na pola. Od vrhnja umutiti šlag i ukrasiti kolač. Dobro ohladiti.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači