Massey Ferguson najavljuje uvođenje najnovije serije teleskopskih utovarivača MF TH. Ona se odlikuje novom kabinom i ostalim značajnim promjenama za još veću udobnost, rad i produktivnost. Šest modela serije najnovije generacije MF TH izrađeni su za jednostavno obavljanje svih poslova.

Serija započinje polukompaktnim MF TH 6030 te se proteže sve do najnovijeg MF TH 8043 koji pruža maksimalni kapacitet podizanja od 4,300 kg i visinu od 7.5m. Može se opremiti vjedrom kapaciteta 3,500 litara.

Veća produktivnost

Značajna poboljšanja hidrostatskog prijenosa koja uključuju novi način rada jamče nesmetaniji rad serije MF TH za jednostavniji rad i veću produktivnost. Snažna hidraulika visokog protoka opremljena proporcionalnim kontrolama pruža optimalnu točnost i produktivnost kod rukovanja materijalom.

– Teleskopski utovarivači MF TH već uživaju visoki ugled zbog svojih performansi, produktivnosti, vidljivosti i okretnosti. Ovo nije samo nadogradnja, ovo je inovacija, izjavio je Thierry Lhotte, potpredsjednik i direktor Masseya Fergusona za Europu i Bliski istok. Serija MF TH u potpunosti je preobražena. Opremljena kabinom visoke udobnosti, ova nova generacija omogućuje izvanrednu udobnost i upravljanje u kombinaciji s jednostavnijim radom i dodatnom automatizacijom, objasnio je Lhotte.

Nova serija MF TH ne samo da odražava novi dizajn Masseya Fergusona uveden na MF 8S nego i znatne izmjene kabine omogućuju rukovateljima korištenje modernih i naprednih kontrola na tihom i udobnom radnom mjestu. Naša slavna ručica MF Power Control koja se koristi na svim traktorima Masseya Fergusona sada je dio standardne opreme. Omogućuje izvrsno upravljanje lijevom rukom, dodao je Francesco Murro, direktor marketinga za Europu i Bliski istok.

Osim novog sjedala, tu je i novi upravljačka palica (joystick). Ona omogućuje jednostavno upravljanje hidraulikom i prijenosom. Novi zaslon u boji pruža cijeli raspon informacija o radu. Rad dodatno olakšavaju automatizacija ovjesa nosača, parkirna kočnica, prilagođavanje visine nosača te kontrole treće hidrauličke funkcije.

-Zahvaljujući kombinaciji visoke izvedbe i udobnosti, serija MF TH pravi je stroj za rukovatelja, pojasnio je Murro.

mf th massey ferguson novi modeli utovarivača
Utovarivač MF TH8043 pod haubom

mf th massey ferguson novi modeli utovarivača
Utovarivač MF TH 6030

Sve modele pokreću napredni četverocilindrični motori stupnja V snage do 135 KS na MF TH 6534, MF TH 7038 i MF TH 8043. Snaga ostalih modela je 100 KS. Kapacitet i visina podizanja ostali su nepromijenjeni.

MODELSNAGA (KS)VISINA PODIZANJA (M)KAPACITET PODIZANJA (KG) PROTOK ULJAPRIJENOS
(L/MIN)
Polukompaktni
TH 603010063.000100Hidrostatski
TH 70301006,753.000100Hidrostatski
Standardni
TH 65341356,53.400190Hidrostatski
TH 703510073.500100Hidrostatski
TH 703813573.800190Hidrostatski
TH 80431357,54.300190Hidrostatski

Značajke teleskopskih utovarivača Massey Ferguson MF TH

•          Široki izbor modela za sve zahtjeve i razine investicije;

•          Tiha i udobna kabina pruža izvanrednu vidljivost i kontrolu. Novi niži oblik profila poklopca motora zadržava potpuno nesmetanu vidljivost tri četvrtine desne stražnje strane;

•          Novi neo-retro obiteljski dizajn Masseya Fergusona koji je prvi put predstavljen na traktorima MF 8S;

•          Značajno poboljšan rad uz sjedalo visokih značajki, novu ručicu MF Power Control, ručni gas, opcionalni zaslon na dodir u boji od 7“ te stražnju kameru;

•          Novi joystick ekskluzivno izrađen za teleskopske utovarivače MF TH s opcijom ugradnje joysticka na naslonu za ruke;

•          Nova opcionalna funkcija trešnje vjedra;

•          Izvrsna kontrola koju pruža glatki i osjetljivi hidrostatski prijenos;

•          Novi način prijenosa za izmjenu brzine putovanja teleskopskog utovarivača – savršeno za rad koji zahtijeva stalne i promjenjive brzine kretanja naprijed;

•          Hidraulika visokog protoka s izmjenom opterećenja koja pruža do 190 litara/min;

•          Najnoviji dizajn četverocilindričnog motora u skladu sa stupnjem V pruža više snage uz uštedu;

•          Ekonomično podešeni motor pruža veći moment sile pri niskim okretajima u minuti za manju potrošnju goriva.

Široki izbor modela za svaki zadatak

Izbor između šest novih modela teleskopskih utovarivača MF TH omogućuje korisnicima da odaberu točno onu veličinu i značajke koje će im savršeno odgovarati za svaki rad u dvorištu ili polju.

Dva okretna polukompaktna modela dimenzija od samo 2,1 m širine i 2,1 m visine idealni su za rad u skučenim prostorima i tradicionalnim poljoprivrednim zgradama. Ta dva stroja kao i veći MF TH 7035 pogoni motor od 100 KS. Imaju kapacitet podizanja od 3 t zahvaljujući hidrauličkom protoku od 100 l/min. MF TH 6030 podiže teret do 6m, a MF TH 7030 7m. Veći MF TH 7035 ima kapacitet podizanja od 3.5 t do 7m.

Tri veća standardna teleskopska utovarivača MF TH pogone motori najnovije tehnologije stupnja V koji proizvode 135 KS u toj novoj generaciji. Svi su opremljeni hidraulikom s izmjenom opterećenja od 190 l/min. Ovisno o modelu, omogućuju visine podizanja od 6.5 m do 7.5 m te kapacitete podizanja od 3.4 t do 4.3 t na MF TH 8043 koji se može opremiti i vjedrom kapaciteta 3,500 litara.

Nova tiha kabina pruža izvanrednu udobnost i vidljivost

Nova kabina dizajnirana je isključivo da korisnicima modela MF TH pruži novu razinu udobnosti i kontrole. Odlikuje se zaokruženijom asimetričnom strukturom te je pristupačnija zahvaljujući širim vratima.

Rukovatelji sada sjede udobno na novom standardnom sjedalu sa zračnim ovjesom. Opcija grijanog sjedala, koja dolazi od MF traktora, automatski reagira na visinu zapreka te ima automatsko namještanje visine i težine.

Prostrana kabina mnogo je tiša pri svim radnim brzinama i uvjetima čak i kad su prozori otvoreni. Mjerenja su pokazala značajno smanjenje za 1.5dBA na cesti i do 2-3dBA tijekom operacija utovara uključujući i smanjen intenzitet i ton buke.

Vidljivost je vrhunska zahvaljujući posebno zaobljenom dizajnu kabine. Također i novom poklopcu motora nižeg profila koji zadržava potpuno nesmetanu vidljivost tri četvrtine desne stražnje strane. Novi retrovizori koji su ugrađeni na višoj poziciji pružaju bolji pogled straga. Uklonjivi podni pokrov pak smanjuje buku te se lako čisti.

Opcije uključujući integralni hladnjak, električni desni retrovizor i bočni brisač za još bolji pogled sa strane i u retrovizore.

mf th massey ferguson novi modeli utovarivača
Unutrašnjost MFT8043

 width=
Uz novi yojstick i zaslon na MF TH8043 sve je jednostavnije

Izvor: www.austrodiesel.at/hr

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakHrvatska poljoprivreda 8 godina nakon ulaska u EU
Sljedeći članakGlistal za uživanje u plodovima vašeg vrta
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.