Pripremite:
– 1 kg junećih šnicli
– 1 luk
– 1 mrkva
– 1 deblji komad pancete
– 3 češnja češnjaka
– začini sol, papar, Vegeta, peršin, crvena paprika
– 1 žlica koncentrata od rajčice
– 1 dcl crnog vina
Njoke:
– 600 g krumpira
– 300 g brašna
– 1 žlica masti ili maslaca
– 1 jaje
– 1 žumanjak
– 30 g parmezana
– sol
Priprema:
Šnicle batom za meso protucite zajedno s češnjakom, pa posolite i popaprite. Samo s jedne strane ih uvaljajte u brašno, dodajte malo ulja u posudu u kojoj će se kuhati jelo i stavite pržiti na kratko. Pržite stranu koju ste uvaljali u brašno. Izvadite meso i stavite luk. Luk prodinstajte, zatim dodajte pancetu isjeckanu na sitnije komade, mrkvu, koncentrat rajčice i ostale začine. Zatim vratite meso, podlijte sve zajedno vinom i vodom da prekrije meso, te dinstajte sve dok meso ne omekša.
Za njoke: Skuhajte krumpir u ljusci, vruće ih ogulite i smiksajte. Zatim dodajte jaja, mast, parmezan i sol, te na kraju brašno. Oblikujte smjesu u kobasicu i narežite u oblik njoka. U loncu zagrijte vodu te u vrelu vodu dodajte sol i malo ulja. Njoke prije ubacivanja u vodu pritisnite prstom da se stvori rupica i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu.