– 12 dag slanine
– 1 kg govedine (srednji dio buta)
– sol
– papar
– 250 ml crnog vina
– 2 luka
– 6 dag maslaca
– 2 teleće nožice
– 250 ml bistre juhe
– naribani muškatni oraščić
– 2 kocke šećera
– 1 svežnjić začinskog bilja
– 250 g malih mrkvica
Narežite slaninu na kratke komadiće, pa ih zabodite u govedinu. Potom natrljate soli i paprom. Povežite meso kuhinjskim koncem, pa ga ostavite 2-3 sata u crnom vinu. Potom ga izvadite i ostavite da se ocijedi. Očistite luk i narežite ga na komadiće. Zagrijte maslac pa na jakoj vatri propržite meso sa svih strana. Dodajte crno vino. Odvojite meso i kožu s telećih nožica, pa ih dodajte govedini. Potom dodajte bistru juhu, luk muškatni oraščić, šećer i svežnjić začinskog bilja. Pirjajte oko 3 sata na laganoj vatri. Dvaput okrenite; 40 minuta prije završetka kuhanja očistite i operite mrkve. Zagrijte preostali maslac. Pirjajte mrkve oko 10 minuta da omekšaju. Izvadite meso, odstranite konac, a meso narežite i stavite na pladanj. Dodajte mrkvice i komade teletine pa stavite na toplo mjesto. Prokuhajte i procijedite umak i poslužite ga uz meso.