– 1 kg krumpira
– 400 g kobasica za pečenje
– 2 glavice crvenog luka
– 1 manji poriluk
– 40 ml ulja
– 2 žlice brašna
– 1 žlica mljevene paprike
– 1 žličica ljute mljevene paprike
– sol, papar, začini po ukusu
Krumpir ogulite, narežite na deblje kolutiće i stavite u vatrostalnu posudu. Crveni luk i poriluk očistite, usitnite te promiješajte s krumpirom. Dodajte ulje, brašno, mljevenu papriku, sol, papar i ostale začine po ukusu. Dobro izmiješajte. Kobasice izrežite na dužinu od 20-ak centimetara i uvijte u oblik puža – svaki pužić probodite čačkalicom da se ne bi odvajao. Ostatak kobasica narežite na sitne komade i promiješajte s krumpirom. U vatrostalnu posudu s krumpirom dodajte mlaku vodu toliko da prekrije krumpir. Vodu uljevajte uz rub posude da se ne isperu začini s krumpira. Po vrhu krumpira poslažite pužiće od kobasica te ih utisnite u krumpir. Posudu prekrijte folijom, probodite vilicom na nekoliko mjesta i pecite u ranije zagrijanoj pećnici na 180 oC 45 minuta. Zatim maknite foliju i pecite još 15-ak minuta.