– 10 dag pršuta
– 40 dag riže
– 1 žlica maslaca
– 1 glavica luka
– 4 žlice ulja
– vezica peršinova lišća
– 2 veća vrganja
– 1 češanj češnjaka
– 3 žlice ribanog sira
– 2 dl suhoga bijelog vina
– 2 dl juhe
– sol i papar
Na zagrijanu maslacu popržite usitnjeni luk, dodajte rižu i promiješajte. Zalijte vinom i dalje miješajte da ispari. Zalijte vrelom juhom i pirjajte dolijevajući prema potrebi. Riži primiješajte ribani sir, poklopite i odložite. Očišćene vrganje narežite na tanje ploške, pa popržite na 2 žlice ulja. Primješajte sjeckani češnjak i peršin, pa začinite prema ukusu. Tanko narezani pršut složite tako da rub prekriva rub susjedne ploške. Od riže načinite valjak i stavite ga na kraj pršuta. Na ravnomjernim razmacima pirjane gljive utaknite u rižu. Savijte pršut pazeći da ostane u komadu i prenesite u lim obložen namašćenim papirom. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 180o C oko 15 minuta. Narežite na prst debele sarmice i poslužite.