width=– 10 dag pršuta
– 40 dag riže
– 1 žlica maslaca
– 1 glavica luka
– 4 žlice ulja
– vezica peršinova lišća
– 2 veća vrganja
– 1 češanj češnjaka
– 3 žlice ribanog sira
– 2 dl suhoga bijelog vina
– 2 dl juhe
– sol i papar

Na zagrijanu maslacu popržite usitnjeni luk, dodajte rižu i promiješajte. Zalijte vinom i dalje miješajte da ispari. Zalijte vrelom juhom i pirjajte dolijevajući prema potrebi. Riži primiješajte ribani sir, poklopite i odložite. Očišćene vrganje narežite na tanje ploške, pa popržite na 2 žlice ulja. Primješajte sjeckani češnjak i peršin, pa začinite prema ukusu. Tanko narezani pršut složite tako da rub prekriva rub susjedne ploške. Od riže načinite valjak i stavite ga na kraj pršuta. Na ravnomjernim razmacima pirjane gljive utaknite u rižu. Savijte pršut pazeći da ostane u komadu i prenesite u lim obložen namašćenim papirom. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 180o C oko 15 minuta. Narežite na prst debele sarmice i poslužite.

Prethodni članakPravo korištenja zemljišta na čestici s više objekata
Sljedeći članakZimsko varivo
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.