5 kg crvene mesnate paprike
2 dl ulja
manja glavica češnjaka
1 kg kozjeg sira
vezica peršinovog lišća

Paprike ispecite na ploči i stavite u posudu da se upare (lakše se gule). Ogulite ih i očistite od sjemenki pa ostavite preko noći da se ocijede. Sitno nasjeckajte češnjak i papriku, stavite u posudu i dodajte ulje. Papriku pržite dok ne ispari tekućina koju sama ispusti. Na kraju dodajte sitno nasjeckani peršin i zdrobljeni kozji sir. Vruć ajvar stavite u tople staklenke.

Prethodni članakKaneloni
Sljedeći članakKiflice od piva
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.