width=Tijesto:
– 1 šalica brašna
– 1 žličica kvasca
– 1/2 žličice soli
– 1 žličica šećera
– 1 jaje
– 1 prašak za pecivo
– 2/3 šalice toplog mlijeka

Sastojci:
– 1 šalica bundeve
– 1/2 paprike
– 2 žlice korijandera
– 1 žlica peršina
– 1/2 žličice chillia u prahu
– 1/2 žličice papra
– ulje

Bundevu narežite na kriške i odstranite koštice i vlakna. Ako su prevelike, možete ih narezati na manje komade. Stavite na tavu za pečenje i prelijte uljem i pecite na 200º C oko 30 minuta. Kad je bundeva gotova, ostavite je da se malo ohladi, zatim žlicom izvadite mekani dio, a koru bacite, te još malo izgnječite vilicom i stavite u manju zdjelu da se ohladi.

Za tijesto u zdjelu stavite brašno pomiješano s praškom za pecivo i dodajte sol. U šalicu do pola ulijte toplu vodu, zatim dodajte kvasac i šećer, te dobro promiješajte i ostavite da miruje 5 -10 minuta. Kvasac dodajte u sredinu brašna i s kuhačom promiješajte. Zatim dodajte jaje i polako ulijte toplo mlijeko i sve zajedno promiješajte. U tijesto dodajte zgnječenu bundevu, peršin i korijander, nasjeckanu papriku, chilli papričicu, chilli u prahu i papar. Dobro promiješajte i ostavite na toplome oko 45 minuta dok se količina ne udvostruči. U dublju tavu dodajte ulje u dovoljnoj količini da prekrije dno, te u vruće ulje žlicom dodajte malo tijesta i pecite oko 1-2 minute svaku stranu ili dok ne dobije lijepu zlatnu boju.

Prethodni članakJuha od kukuruza
Sljedeći članakNugat torta
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.