80 dag njoka od krumpira
2 artičoke
2 male tikvice
20 dag šampinjona
vlasac
1 limun
vezicu peršina
feferon
1 dl maslinova ulja
naribani parmezan
sol

Očistite artičoke, uklonite tvrde listove i žilice iz unutrašnjosti, razdijelite ih na češnjeve i uronite u vodu s limunovim sokom. Tikvicama odrežite krajeve, operite ih i narežite na trake. Očistite šampinjone i narežite ih na ploškice. Nasjeckajte vlasac i peršin. Popržite vlasac i feferon u tavi na 2 žlice ulja. Dodajte isprane i ocijeđ ene artičoke, posolite i kuhajte oko 10 minuta. U drugoj tavi 2-3 minute pržite gljive sa 2 žlice ulja i posolite. Ponovite postupak za prženje tikvica. Pomiješajte sve povrće u jednu zdjelu i dodajte peršin. Skuhajte njoke u slanoj kipućoj vodi i ocijedite ih čim isplivaju na površinu. Prelijte ih umakom od povrća, pospite naribanim parmezanom i poslužite.

Prethodni članakKako protiv suše u vinogradu
Sljedeći članakPastrva punjena povrćem i gljivama
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.