width=10 slanih palačinki
1 patliđan
2 crvene paprike
luk
3 dl soka od paradajza (ili konzerva pelata)
brašno
2 jaja i mrvice za paniranje
ulje za pohanje
mješavina začina
sol
papar

Ispecite palačinke. Za umak na ulju pržite nasjeckan luk i papriku, dodate patliđan narezan na sitne kockice koji se prije toga treba nasoliti i pustiti oko 30 min odstajati da se ocijedi gorčina. Ocijeđeni patliđan isprate pod vodom pa ga tek onda dodate luku i paprici. Kratko poržite pa dodate paradajz, začinite po ukusu i pirjate dok povrće ne omekša. Na svaku palačinku stavljate po žlicu nadjeva, presložite ih kao đepiće. Složenu palačinku oprezno panirate, prvo u brašno pa u jaja pa u mrvice. Pržite u vrućem ulju s jedne i druge strane dok ne porumene. Pržite prvo onu stranu sa koje je palačinka zatvorena da se čim prije zapeče kako se ne bi razdvajala. Ocijedite višak masnoće s pečenih palačinki na papirnom ubrusu.

Prethodni članakZapečeni kotleti
Sljedeći članakPogačice s kupusom
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.