width=10 slanih palačinki
1 patliđan
2 crvene paprike
luk
3 dl soka od paradajza (ili konzerva pelata)
brašno
2 jaja i mrvice za paniranje
ulje za pohanje
mješavina začina
sol
papar

Ispecite palačinke. Za umak na ulju pržite nasjeckan luk i papriku, dodate patliđan narezan na sitne kockice koji se prije toga treba nasoliti i pustiti oko 30 min odstajati da se ocijedi gorčina. Ocijeđeni patliđan isprate pod vodom pa ga tek onda dodate luku i paprici. Kratko poržite pa dodate paradajz, začinite po ukusu i pirjate dok povrće ne omekša. Na svaku palačinku stavljate po žlicu nadjeva, presložite ih kao đepiće. Složenu palačinku oprezno panirate, prvo u brašno pa u jaja pa u mrvice. Pržite u vrućem ulju s jedne i druge strane dok ne porumene. Pržite prvo onu stranu sa koje je palačinka zatvorena da se čim prije zapeče kako se ne bi razdvajala. Ocijedite višak masnoće s pečenih palačinki na papirnom ubrusu.

Prethodni članakZapečeni kotleti
Sljedeći članakPogačice s kupusom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.