src= src=40 dag kukuruznog brašna
10 dag maslaca
5 dag ribanog parmezana
40 dag vrganja
luk
3 žlice maslinova ulja
vezica peršina
sol
papar

Pripremite palentu s kukuruznim brašnom, 1,25 l vode i malo soli, promiješajte 4 dag maslaca i 3 dag parmezana. Izlijte je na vlažnu dasku, razvucite u sloj od 1 cm i ohladite. U me đuvremenu očistite gljive, nasjeckajte ih i ispržite u posudi s uljem, polovicom preostalog maslaca i nasjeckanim lukom tako da porumene. Začinite ih solju, paprom i nasjeckanim peršinom. Od palente napravite mnogo krugova, rasporedite ih u namašćenu vatrostalnu posudu dodajte preostali maslac, parmezan i gljive. Stavite ih u pećnicu na 15 minuta i poslužite.

Prethodni članakMiješana zimska juha
Sljedeći članakPureće okruglice u soku od paradajza
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.