– 3 žlice maslinovog ulja
– 400 g raznih vrsta gljiva, većinom lisičarke
– 2 glavice luka
– 2 češnja češnjaka
– 2 rajčice
– 1 žličica crvene paprike
– 1 žličica kurkume
– 1/2 dl konjaka
– 3 dl bijelog vina
– 3 dl pilećeg / telećeg temeljca
– 2 dl vrhnje za kuhanje
– sol , mljeveni papar
– sitno nasjeckani peršin
Gljive očistite, ali ne perite. Narežite na kockice. Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Rajčice narežite na četvrtinke, prelijte vrelom vodom i ogulite koru. Presjecite, izvadite sjemenke i izrežite na male kockice. Na maslinovom ulju prodinstajte luk i češnjak, zatim dodajte gljive i dinstajte dok ne puste vodu. Dodajte rajčicu i začine. Promiješajte i dinstajte nekoliko minuta. Dodajte konjak, te nakon 2 minute u prodinstanu smjesu dodajte vino i ostavite da provrije. Dodajte vrhnje za kuhanje i temeljac, promiješajte, te na laganoj vatri ostavite da se kuha 30 minuta uz povremeno miješanje. Na kraju juhu začinite sa soli, paprom i peršinom.