– 6 krumpira
– 1 brokula
Za preljev
– 50 g badema
– 2 žličice bosiljka
– 2 žličice peršina
– 1 češanj češnjaka
– 2-3 manje kocke parmezana
– maslinovo ulje, sol, papar
Krumpir ogulite i narežite na krupnije kocke, stavite kuhati u slanu vodu, a kad je krumpir pri kraju s kuhanjem, dodajte očišćene cvijetiće brokule, te kuhajte još nekoliko minuta, pa procijedite. Decilitar do dva vode u kojoj se kuhalo povrće ostavite sa strane. U blender istresite bademe, dodajte bosiljak, peršin, parmezan, bijeli luk i maslinovo ulje (2-3 žlice) i sve zajedno izmiješajte, a ako vam je smjesa previše gusta dodajte vodu koju ste ostavili sa strane. Toplo povrće prelijte s preljevom, posolite i popaprite, te sve zajedno izmiješajte nekoliko puta.