width=– 6 krumpira
– 1 brokula

Za preljev

– 50 g badema
– 2 žličice bosiljka
– 2 žličice peršina
– 1 češanj češnjaka
– 2-3 manje kocke parmezana
– maslinovo ulje, sol, papar

 

Krumpir ogulite i narežite na krupnije kocke, stavite kuhati u slanu vodu, a kad je krumpir pri kraju s kuhanjem, dodajte očišćene cvijetiće brokule, te kuhajte još nekoliko minuta, pa procijedite. Decilitar do dva vode u kojoj se kuhalo povrće ostavite sa strane. U blender istresite bademe, dodajte bosiljak, peršin, parmezan, bijeli luk i maslinovo ulje (2-3 žlice) i sve zajedno izmiješajte, a ako vam je smjesa previše gusta dodajte vodu koju ste ostavili sa strane. Toplo povrće prelijte s preljevom, posolite i popaprite, te sve zajedno izmiješajte nekoliko puta.

Prethodni članakNutritivni proljevi
Sljedeći članakMesne okruglice sa šampinjonima u finom umaku
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.