width=– 6 krumpira
– 1 brokula

Za preljev

– 50 g badema
– 2 žličice bosiljka
– 2 žličice peršina
– 1 češanj češnjaka
– 2-3 manje kocke parmezana
– maslinovo ulje, sol, papar

 

Krumpir ogulite i narežite na krupnije kocke, stavite kuhati u slanu vodu, a kad je krumpir pri kraju s kuhanjem, dodajte očišćene cvijetiće brokule, te kuhajte još nekoliko minuta, pa procijedite. Decilitar do dva vode u kojoj se kuhalo povrće ostavite sa strane. U blender istresite bademe, dodajte bosiljak, peršin, parmezan, bijeli luk i maslinovo ulje (2-3 žlice) i sve zajedno izmiješajte, a ako vam je smjesa previše gusta dodajte vodu koju ste ostavili sa strane. Toplo povrće prelijte s preljevom, posolite i popaprite, te sve zajedno izmiješajte nekoliko puta.

Prethodni članakNutritivni proljevi
Sljedeći članakMesne okruglice sa šampinjonima u finom umaku
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.