width=– 100 g suhog slanutka, namakanog preko noći (može se koristiti slanutak iz konzerve od 200 g)
– 4 crvene paprike očišćene i narezane na četvrtine

Za preljev :
– 1 žlica mirisnog octa
– 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
– 4 mlada sitno nasjeckana luka
– 1 režanj češnjaka
– 2 žlice miješanog svježeg bilja, npr. peršina, majčine dušice i kadulje
– sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu

Stavite namočeni slanutak u veliku duboku tavu i prekrijte s dosta vode. Zakuhajte, pa smanjite vatru i kuhajte, napola poklopljeno, 1-2 sata dok slanutak ne omekša. U međ uvremenu u velikoj zdjeli izmiješajte sve sastojke za preljev. Zagrijte pećnicu na 250 °C. Premažite koru paprika s malo preljeva, pa ih pecite 8-10 minuta da kora potamni i stvore se mjehurići. Stavite paprike u plastičnu vrećicu i ostavite 5 minuta, potom ih ogulite i narežite po dužini. Umiješajte paprike u preljev, zatim dodajte slanutak i dobro promiješajte. Pustite da se ohladi prije posluživanja.

Prethodni članakFantastični gulaš
Sljedeći članakPunjeni pohani lungić s umakom od gljiva
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.