– 100 g suhog slanutka, namakanog preko noći (može se koristiti slanutak iz konzerve od 200 g)
 – 4 crvene paprike očišćene i narezane na četvrtine
Za preljev :
 – 1 žlica mirisnog octa
 – 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
 – 4 mlada sitno nasjeckana luka
 – 1 režanj češnjaka
 – 2 žlice miješanog svježeg bilja, npr. peršina, majčine dušice i kadulje
 – sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu
Stavite namočeni slanutak u veliku duboku tavu i prekrijte s dosta vode. Zakuhajte, pa smanjite vatru i kuhajte, napola poklopljeno, 1-2 sata dok slanutak ne omekša. U međ uvremenu u velikoj zdjeli izmiješajte sve sastojke za preljev. Zagrijte pećnicu na 250 °C. Premažite koru paprika s malo preljeva, pa ih pecite 8-10 minuta da kora potamni i stvore se mjehurići. Stavite paprike u plastičnu vrećicu i ostavite 5 minuta, potom ih ogulite i narežite po dužini. Umiješajte paprike u preljev, zatim dodajte slanutak i dobro promiješajte. Pustite da se ohladi prije posluživanja.
		








