3 jaja
2 kisela mlijeka
150 ml ulja
300 g brašna
300 g naribanog sira ementaler (gouda, edamer)
1 prašak za pecivo
sol
začinsko svježe bilje : ružmarin, mažuran, majčina dušica, masline crne

U zdjeli umutimo jaja sa soli, dodamo ulje, kiselo mlijeko, brašno s već umiješanim praškom za pecivo i izmiksamo. Zatim dodamo naribani sir, nasjeckane masline, te začinske trave. Pazite na količinu začinskih trava da ne bi bilo prežestoko, pogotovo kad dodajete ružmarin. Nemojte pretjerati te sve izmiješajte kuhačom. Izlijte u nauljen i brašnom posut lim za pečenje te pecite na 180° oko 30-tak minuta.

Prethodni članakRolada punjena rižom
Sljedeći članakČeški kolač
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.