PRIPREMA ŠUFNUDLE:
• 1 kg glatkog brašna
• 3/4 kg bijelog krumpira
• 2 jaja
• 10 dag margarina
• 1 žlicica soli
• 3-4 žlice ulja
UMAK OD GLJIVA:
• malo bijelog vina
• 50 dag šampinjona
• 1 kiselo vrhnje
• 1 vrhnje za kuhanje
• malo vode
• maslac
• 2 glavice luka
• sol
PRIPREMA:
ŠUFNUDLE
Krumpir skuhajte, ogulite i protisnite, dodajte brašno, jaja, margarin i sol te umijesiti tijesto dodavajući brašno dok se ne prestane lijepiti. Od tijesta oblikujte kobasice, režite ih na komadiće koje međudlanovima oblikujete u valjuške i staviti kuhati u posoljenu vodu. Čim isplivaju na površinu, tada ih procijediti.
UMAK
Očistiti gljive te ih staviti prijati na luk, koji ste prethodno već stavili na ulje. Dolijte vode i bijelog vina, te pustite da se krčka još malo. Nakon toga dodajte malo maslaca i kiselo vrhnje, te ostavite još neko vrijeme na vatri. Dodajte vrhnje za kuhanje i pustite da se još malo kuha. Šufnudle prelijte umakom i servirajte te ih s malo narezanog parmezana.