Sastojci:
75 dag kiselog kupusa, 1 crvenu papriku, 1 luk, 1 režanj češnjaka, 3 žlice suncokretova ulja, 250 ml povrtnog temeljca, 10 dag crvene leće, 2 žlice bundevinih sjemenki, 1/2 svežnjića korijandra, sol, papar, 2 žlice sojina umaka, 1/2-1 žličicu sambal oeleka
Priprema:
Kiseli kupus prerežite, očistite, polovice operite te ih narežite na tanke rezance. Papriku operite, očistite i narežite na štapiće. Luk i češnjak oljuštite te luk nasjeckajte. Ulje ugrijte u velikoj teflonskoj tavi i ispirjajte luk. Zatim dodajte papriku i kratko je popržite. U to istisnite češnjak. Potom ulijte povrtni temeljac te sve kratko zakuhajte. Dodajte kiseli kupus i crvenu leću, promiješajte, poklopite i kuhajte na umjerenoj vatri oko 5 minuta. Sjemenke bundeve kratko nasuho popržite u teflonskoj tavi. Potom maknite sa štednjaka. Svježi korijander operite, protresite i sitno nasjeckajte. Tavici s kiselim kupusom dodajte začinsko bilje i bundevine sjemenke. Na kraju još dobro začinite solju, paprom, sojinim umakom i sambal oelekom. Možete ukrasiti korijandrom.
Tavica s kiselim kupusom
Tavica s kiselim kupusom