– 500 g makarona
– 4 žlice maslaca
– 4 žlice brašna
– 2,5 dcl mlijeka
– 2,5 dcl vrhnja za kuhanje
– 2-3 čaše naribanog sira (chedar, trapist ili gauda)
– sol, papar

Skuhajte makarone, pa ih isperite vodom da vam se ne zalijepe dok spremate umak. Na rastopljenom maslacu dodajte brašno i propržite par minuta, zatim dodajte mlijeko i vrhnje, i kratko kuhajte uz stalno miješanje. Zatim dodajte naribani sir, miješajte dok se ne rastopi i zgusne, dodajte sol i papar, stavite makarone, izmješajte i poslužite toplo.

Prethodni članakKrem juha od šparoga
Sljedeći članakKava šnite
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.