width=– 1/2 l temeljca od stapki šparoga
– 2,5 dcl mljeka
– 1 dcl vrhnja za kuhanje
– 2 žlice maslaca ( 50 grama )
– 1/2 kocke za govedsku juhu
– malo proprženog špeka
– ostaviti malo vrškova šparoga za ukras
– sol, papar, muškantni oraščić
– 2 kuhana krumpira

Za posluživanje:
– 100 g sira edamera
– 50 g popečenih pinjola

Divlje šparoge očistite tako da ih lomite do dijela na kojem postaju tvrđe, prokuhajte oko 10-15 minuta, izvadite u posudu. Ovisno o debljini šparoga, bijele kuhajte otprilike 15 minuta, a zelene oko 10 minuta. Vrhove šparoga izvadite i stavite na stranu, a preostale šparoge izmiksajte sa štapnim mikserom. Dodajte maslac, mlijeko, goveđu kocku i sol. Na maslacu popržite 1-2 žlice brašna, dodajte mljeko, te mutilicom miješajte i dodajte temeljac od umiješanih šparoga i krumpira. Promiješajte, dodajte vrhnje za kuhanje i u manjoj zdjelici pomiješajte malo vode od kuhanja, izgnječena 2 krumpira i 1 dl vrhnja za kuhanje, te zajedno dodajte u juhu. Pustite da zavrije, pa dodajte ohlađene i narezane šparoge, začinite s malo muškatnog oraščića i bijelog papra po želji, te kuhajte još malo da se šparoge ugriju. U vruću juhu stavite narezane kockice sira, pospite pinjolima i poslužite.

Prethodni članakProljetni quiche
Sljedeći članakTjestenina u umaku od sira
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.