Anuškina juha

113

– 30 dag telećih bubrega (ukoliko ne volite teleće bubrege, možete koristiti
i pileća srca)
– 2 glavice luka
– ulje
– 1 l vode
– ½ l temeljca juhe
– 1 kiseli krastavac
– 10 dag šampinjona
– sol
– papar
– miješane začine
– 1 žumanjak
– 2-3 žlice slatkog vrhnja
-nasjeckani peršin

Bubrege razrežite, odstranite im žilice, operite, prelijte kipućom vodom i ostavite ih u vodi oko 1 sat, potom ocijedite i izrežite na ploške. Luk sitno nasjeckajte i prodinstajte na ulju, dodajte vodu i temeljac. Nakon toga isjeckajte kiseli krastavac i šampinjone, te ih zajedno s bubrezima stavite u juhu kuhati oko 30 minuta. Juhu začinite. Pomiješajte žumanjak i slatko vrhnje i time zgusnite juhu. Na kraju juhu ukrasite peršinom i poslužite.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPureći smotuljci sa sušenim šljivama
Sljedeći članakLatte Macchiato
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.