width=– 30 dag telećih bubrega (ukoliko ne volite teleće bubrege, možete koristiti
i pileća srca)
– 2 glavice luka
– ulje
– 1 l vode
– ½ l temeljca juhe
– 1 kiseli krastavac
– 10 dag šampinjona
– sol
– papar
– miješane začine
– 1 žumanjak
– 2-3 žlice slatkog vrhnja
-nasjeckani peršin

Bubrege razrežite, odstranite im žilice, operite, prelijte kipućom vodom i ostavite ih u vodi oko 1 sat, potom ocijedite i izrežite na ploške. Luk sitno nasjeckajte i prodinstajte na ulju, dodajte vodu i temeljac. Nakon toga isjeckajte kiseli krastavac i šampinjone, te ih zajedno s bubrezima stavite u juhu kuhati oko 30 minuta. Juhu začinite. Pomiješajte žumanjak i slatko vrhnje i time zgusnite juhu. Na kraju juhu ukrasite peršinom i poslužite.

Prethodni članakPureći smotuljci sa sušenim šljivama
Sljedeći članakLatte Macchiato
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.