width=– 1/2 kg luka – narezano
– 3 žlice maslaca
– 3 žlice maslinovog ulja
– 1/2 žličice šećera
– 1 litra jušnog temeljca (mesni ili povrtni)
– 2 dl bijelog vina
– 1 čajna žličica soli
– 1/2 žličice crnog papra
– 1 francuski kruh
– 12 kriški švicarskog sira

U lonac stavite 3 žlice maslaca, 3 žlice maslinovog ulja i pola žlice šećera i držite na vatri dok se ne otopi. Dodajte narezani luk i kuhajte na umjerenoj vatri oko 20 minuta, sve dok ne poprimi zlatno žutu boju. Dodajte jušni temeljac i vino te sve zajedno kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena. Francuski kruh narežite na šnite, i stavite ga u zagrijanu pećnicu da se zapeče s obje strane. Kada je juha kuhana ulijte je u zdjelu, zatim stavite pečeni kruh na vrh, pokrijte s 2 šnite sira i zapecite u pećnici oko 5 minuta na 200 ºC dok se sir ne rastopi.

Prethodni članakSirni kruščići s pistacijem
Sljedeći članakKolačić od badema i banane bez pečenja
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.