width=• 1 kg cikle
• 1 jabuka (reska sorta)
• 1 l pilećeg temeljca
• 1 glavica luka
• 2 žlice maslaca
• sok pola limuna
• 2 žlice kiselog vrhnja
• 2 žlica ribanog hrena
• sol, papar

U loncu rastopite maslac, te pirjajte luk. Kad se zastakli, dodajte nasjeckanu ciklu i jabuku, pa podlijte vrućim temeljcem. Posolite i kuhajte dok sastojci ne omekšaju. Nakon toga ih izmiksajte dok ne dobijete kremastu juhu. Vratite ju na vatru i začinite paprom, limunovim sokom, hrenom i vrhnjem. Ukrasite po želji.

Prethodni članakDomaća pašteta
Sljedeći članakUkusni svitak
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.