Prhko tijesto:
– 17 dag maslaca
– 25 dag oštrog brašna
– 7 dag šećera u prahu
– 1 žumanjak
– ribana korica 1 limuna
– malo soli
Krema:
– 3 bjelanjka
– 6 listića želatine
– 20 dag bijele čokolade
– 6 žlica mlijeka
– 50 dag svježeg krem sira ili Mascarponea
– 3 dcl kiselog vrhnja
– 5 dag šećera u prahu
– 2 žumanjka
Za preljev:
– 30 dag smrznutog šumskog voća
Priprema tijesta: Maslac dobro izmrviti s brašnom, dodati šećer, žumanjak, sol i limunovu koricu te zamijesiti prhko tijesto. Zamotati u plastičnu foliju i ostaviti u hladnjaku na sat vremena. Razvaljati na papiru za pečenje i staviti u prethodno namašten kalup i peći oko 20 minuta na 180 °C.
Priprema kreme: Istući bjelanjke u čvrsti snjeg, a želatinu namočiti u vodi. Čokoladu otopiti s mlijekom, dodati želatinu i miješati dok se ne otopi. Posebno pomiješati sir, vrhnje, šećer i žumanjke. Sjediniti smjesu bijele čokolade sa sirom i lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Izliti na ohlađen biskvit.
Priprema preljeva: Zagrijati šumsko voće i preliti po ohlađenom kolaču.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“