width=

Pripremite:

200 g mljevenih oraha
100 g šećera
1 jaje
1 bjelanjak
50 g šećera
prstohvat soli
malo brašna ili mljevenih oraha za valjanje tijesta

Priprema:

Orahe sameljite pa dodajte šećer i jaje, te sve zajedno kratko izmiksajte. Radnu površinu posipajte brašnom ili mljevenim orasima, pa od tijesta rukama izvaljajte dugi, uski valjak. Podijelite na dva dijela, a valjkom za tijesto pritisnite da se dobije oko 1 cm debela traka širine oko 7 cm.

Od bjelanjka i soli napravite snijeg, pa stalno miksajući pomalo dodavajte šećer. Kad bjelanjak očvrsne, premažite tijesto od oraha i poravnajte ga mokrim nožem, te izrežite ploške na prst debljine. Posložite ih na posudu obloženu papirom za pečenje i pecite oko 1,5 sat na 100°C na donjoj razini pećnice dok snijeg ne očvrsne, ali pazite da ne požuti.

Prethodni članakLisnati slani zalogaji
Sljedeći članakBavarska torta
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.