Pripremite:
– 200 g mljevenih oraha
– 100 g šećera
– 1 jaje
– 1 bjelanjak
– 50 g šećera
– prstohvat soli
– malo brašna ili mljevenih oraha za valjanje tijesta
Priprema:
Orahe sameljite pa dodajte šećer i jaje, te sve zajedno kratko izmiksajte. Radnu površinu posipajte brašnom ili mljevenim orasima, pa od tijesta rukama izvaljajte dugi, uski valjak. Podijelite na dva dijela, a valjkom za tijesto pritisnite da se dobije oko 1 cm debela traka širine oko 7 cm.
Od bjelanjka i soli napravite snijeg, pa stalno miksajući pomalo dodavajte šećer. Kad bjelanjak očvrsne, premažite tijesto od oraha i poravnajte ga mokrim nožem, te izrežite ploške na prst debljine. Posložite ih na posudu obloženu papirom za pečenje i pecite oko 1,5 sat na 100°C na donjoj razini pećnice dok snijeg ne očvrsne, ali pazite da ne požuti.