Tijesto:
– 35 dag glatkog brašna
– dag margarina
– 10 dag šećera u prahu
– 10 dag kokosova brašna
– 1 cijelo jaje
Krema:
– 5 jaja
– 10 velikih žlica šećera
– 25 dag margarina
Glazura:
– 10 dag bijele čokolade
– 4 žlice ulja
Priprema tijesta:
Margarin izmrviti u brašnu, dodati jaje, šećer, kokosovo brašno i zamijesiti tijesto. Razvaljati 2 mm debelo, rezati na kocke 4×6 cm, omotati na limene kalupe – trube, staviti u lim i peći. Ohlađene trube skinuti s kalupa i puniti kremom.
Priprema kreme:
Jaja i šećer umutiti i kuhati na pari dok se ne zgusne. U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin. Kremu staviti u vrećicu za ukrašavanje i puniti trube. Krajeve truba umakati s obiju strana u čokoladnu glazuru.
Priprema glazure:
Čokoladu i ulje rastopiti na pari.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači