Prhko tijesto (za oko 35 kom):

✦50 g maslaca

✦2 jaja

✦150 g šećera

✦prstohvat soli

✦1 žličica arome vanilije

✦ribana korica 1 naranče

✦50 g ušećerene narančine korice

✦100 g glatkog brašna

✦180 g oštrog brašna

✦50 g čokolade za kuhanje

✦50 g suhih brusnica

✦50 g badema

Priprema: Bademe malo tostirati u pećnici ili laga­no pržiti na tavi da puste miris. Čokoladu krupno nasjeckati. Izmiješati vilicom maslac narezan na koc­kice, jaja, šećer, sol, aromu vanilije i obje vrste korice naranče. Dodati brašno i umijesiti rukama pa dodati krupno sjeckanu čokoladu, brusnice i cijele bade­me pa kratko premijesiti. Smjesu podijeliti na dva dijela i na vrlo malo pobrašnjenoj površini obliko­vati 2 štruce. Staviti ih u kalup obložen papirom za pečenje i peći 20 – 25 minuta u prethodno ugrijanoj pećnici na 170 °C. Hladiti oko 10 minuta pa izrezati oštrim nožem na prutiće debljine prsta. Poslagati ih u isti kalup i peći s jedne strane 7 – 8 minuta, te s druge strane isto toliko.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakSajmovi, izložbe, dani i festivali u ožujku
Sljedeći članakMarella u čaši
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.