Prhko tijesto (za oko 35 kom):

✦50 g maslaca

✦2 jaja

✦150 g šećera

✦prstohvat soli

✦1 žličica arome vanilije

✦ribana korica 1 naranče

✦50 g ušećerene narančine korice

✦100 g glatkog brašna

✦180 g oštrog brašna

✦50 g čokolade za kuhanje

✦50 g suhih brusnica

✦50 g badema

Priprema: Bademe malo tostirati u pećnici ili laga­no pržiti na tavi da puste miris. Čokoladu krupno nasjeckati. Izmiješati vilicom maslac narezan na koc­kice, jaja, šećer, sol, aromu vanilije i obje vrste korice naranče. Dodati brašno i umijesiti rukama pa dodati krupno sjeckanu čokoladu, brusnice i cijele bade­me pa kratko premijesiti. Smjesu podijeliti na dva dijela i na vrlo malo pobrašnjenoj površini obliko­vati 2 štruce. Staviti ih u kalup obložen papirom za pečenje i peći 20 – 25 minuta u prethodno ugrijanoj pećnici na 170 °C. Hladiti oko 10 minuta pa izrezati oštrim nožem na prutiće debljine prsta. Poslagati ih u isti kalup i peći s jedne strane 7 – 8 minuta, te s druge strane isto toliko.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakSajmovi, izložbe, dani i festivali u ožujku
Sljedeći članakMarella u čaši
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.