Nadjev:

✦500 ml mlijeka

✦40 g škrobnog brašna (gustina)

✦100 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦60 g kokosovog brašna

Priprema: U malo mlijeka razmutiti škrobno braš­no, a ostatak sa šećerima staviti na vatru da provrije. Ukuhati škrobno brašno ulijevajući u tankom mlazu i cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Maknuti s va­tre kad se zgusne i dodati kokosovo brašno.

Prhko tijesto:

✦120 g maslaca ili margarina

✦100 g šećera

✦2 jaja

✦350 g oštrog brašna

✦1 prašak za pecivo

✦50 g kakaa

Priprema: Maslac sobne temperature, šećer i jaja vilicom promiješati. Dodati suhe sastojke i prstima zamijesiti mrvičasto tijesto. Podijeliti na dva dijela i jedan utisnuti u okrugli kalup 24 cm. Tijesto podići malo u visinu uz rubove kalupa. Izliti kremu na koju posuti preostali dio tijesta. Peći na 180 °C, oko 30 minuta.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakSplitsko-dalmatinska županija objavila javne pozive za obiteljska poljoprivredna gospodarstva
Sljedeći članakBrze sezam kocke
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.