Nadjev:
✦500 ml mlijeka
✦40 g škrobnog brašna (gustina)
✦100 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦60 g kokosovog brašna
Priprema: U malo mlijeka razmutiti škrobno brašno, a ostatak sa šećerima staviti na vatru da provrije. Ukuhati škrobno brašno ulijevajući u tankom mlazu i cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Maknuti s vatre kad se zgusne i dodati kokosovo brašno.
Prhko tijesto:
✦120 g maslaca ili margarina
✦100 g šećera
✦2 jaja
✦350 g oštrog brašna
✦1 prašak za pecivo
✦50 g kakaa
Priprema: Maslac sobne temperature, šećer i jaja vilicom promiješati. Dodati suhe sastojke i prstima zamijesiti mrvičasto tijesto. Podijeliti na dva dijela i jedan utisnuti u okrugli kalup 24 cm. Tijesto podići malo u visinu uz rubove kalupa. Izliti kremu na koju posuti preostali dio tijesta. Peći na 180 °C, oko 30 minuta.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode