Tijesto:
– 11,5 dag maslaca
– 20 dag šećera
– 2 jaja
– 1 žličica ekstrakta od vanilije
– 3 dag kakaa
– 10 dag oštrog brašna
Preljev:
– 22,5 g svježeg kravljeg sira
– 50 g šećera
– 1 jaje
– 1 žličica ekstrakta od vanilije
Priprema tijesta: Rastopiti maslac i miksati zajedno sa šećerom dok se šećer ne rastopi. Dodati jaja i aromu vanilije. Dodati kakao i brašno pa nastaviti ručno miješati. Smjesu izliti u kalup obložen papirom za pečenje.
Priprema preljeva: U posudi pjenjačom pomiješati sir i šećer, pa dodati jaje i aromu. Sve sastojke miješati dok se ne sjedine i preliti po tijestu pa još malo promiješati. Peći otprilike 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“