Sastojci:
✦6 jaja
✦110 ml mlijeka
✦80 ml ulja
✦100 g oštrog brašna
✦½ žličice praška za pecivo
✦110 g šećera
✦1 vanilin šećer
Priprema: Pjenjačom izmiješati žumanjke s mlakim mlijekom i uljem. Dodati prosijano brašno s praškom za pecivo. Bjelanjke izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom u čvrst snijeg pa ih lagano ručno umiješati. Kalup dimenzije 25 x 25 namastiti ili staviti papir za pečenje i uliti smjesu. Peći 10 minuta na 170 °C, pa 20 minuta na 150 °C. Ohlađeni biskvit prerezati okomito na pola.
I još:
✦džem od šljiva (ili po želji)
✦šećer u prahu
Priprema: Jednu polovicu biskvita namazati džemom pa poklopiti drugom polovicom biskvita. Posuti šećerom u prahu.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode