Sastojci:

✦6 jaja

✦110 ml mlijeka

✦80 ml ulja

✦100 g oštrog brašna

✦½ žličice praška za pecivo

✦110 g šećera

✦1 vanilin šećer

Priprema: Pjenjačom izmiješati žumanjke s mlakim mlijekom i uljem. Dodati prosijano brašno s praškom za pecivo. Bjelanjke izmiksati sa šećerom i vanilin šeće­rom u čvrst snijeg pa ih lagano ručno umiješati. Kalup dimenzije 25 x 25 namastiti ili staviti papir za pečenje i uliti smjesu. Peći 10 minuta na 170 °C, pa 20 minuta na 150 °C. Ohlađeni biskvit prerezati okomito na pola.

I još:

✦džem od šljiva (ili po želji)

✦šećer u prahu

Priprema: Jednu polovicu biskvita namazati dže­mom pa poklopiti drugom polovicom biskvita. Po­suti šećerom u prahu.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode