Beze:
✦5 bjelanjaka
✦25 dag šećera
✦1 žlica brašna
✦1 žlica limunovog soka
Priprema: Izmiksati bjelanjke u čvrst snijeg pa postupno dodati šećer. U sjajan snijeg dodati brašno i žlicu limunovog soka. Smjesu izliti na lim obložen papirom za pečenje. Sušiti na 125 °C oko sat i 45 minuta.
Krema:
✦1 l mlijeka
✦5 žumanjaka
✦9 žlica šećera
✦2 vanilin šećera
✦4,5 žlica oštrog brašna
✦4,5 žlica gustina
✦25 dag maslaca
✦15 dag čokolade za kuhanje
✦15 dag mljevenih oraha
✦1 vrecica cappuccina
✦15 dag sjeckane čokolade
Priprema: Izmiksati žumanjke s šećerima, dodati brašno, gustin i malo hladnog mlijeka. Ukuhati u ostalo mlijeko. Ohladiti i umiješati izrađeni maslac. Podijeliti smjesu na dva jednaka dijela. U jedan dio dodati rastopljenu čokoladu i mljevene orahe, a u drugi cappuccino u prahu i sitno sjeckanu čokoladu. Beze koru prerezati na pola, staviti čokoladnu kremu s orasima, staviti drugu koru i premazati cappuccino kremom.
Za ukras:
✦½ l vrhnja za šlag
Priprema: Kolač ukrasiti šlagom.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2