Bijelo tijesto:
– 5 bjelanjaka
– 15 dag šećera
– 15 dag kokosovog brašna
– 2 žlice oštrog brašna
– 2 žlice limunovog soka
Tamno tijesto:
– 5 bjelanjaka
– 15 dag šećera
– 15 dag mljevenih oraha
– 6 dag čokolade u prahu
– 3 žlice oštrog brašna
Krema:
– 10 žumanjaka
– 15 dag šećera u prahu
– 3,5 dcl mlijeka
– 7,5 dag glatkog brašna
– 2 vanilin šećera
– 18 dag margarina
Priprema bijelog tijesta: Napraviti snijeg od bjelanjaka, dodati šećer, i umiješati ostale sastojke laganim miješanjem. Peći na 160 °C, 15-20 minuta.
Priprema tamnog tijesta: Isti postupak kao i s bijelim tijestom.
Priprema kreme: Odvojiti 2 dcl mlijeka i staviti da zakuha. Izmiješati 1,5 dcl mlijeka i ostale sastojke osim margarina i zakuhati u kipuće mlijeko. Miješati nekoliko minuta na vatri da se zgusne. Dok se krema hladi povremeno je promiješati da se ne stvori korica. U ohlađenu kremu umiješati omekšali margarin.
Slagati: Bijeli biskvit, pola kreme, tamni biskvit, pola kreme. Kolač posuti kokosovim brašnom.
Savjet: Kokosovo brašno možete samljeti u multipraktiku da se biskvit ne mrvi.
Recept iz knjige: Moji najbolji kolači 2