Choco rolls. Pužići, ružice ili rolice nazivi su za isto mirisno dizano tijesto, a još kad je u formuli čokolada i naranča, rezultat je zagarantiran.

Tijesto:

✦500 g brašna

✦250 ml toplog mlijeka

✦1 vrećica instant kvasca

✦100 g šećera

✦2 jaja

✦75 g otopljenog maslaca

✦1 žličica soli

Priprema: U brašno dodati mlako mlijeko pomiješano s kvascem i šećerom (nije po­trebno predhodno odstajati). Nastaviti do­davati jaja, otopljeni maslac i sol. Zamijesiti mekano tijesto, pokriti krpom i staviti na toplo da se diže 2 sata. Na brašnom posutoj podlozi razvaljati u pravokutnik.

Nadjev:

✦75 g maslaca

✦200 g mliječne čokolade

✦2 rum šećera

✦2 žlice šećera

Priprema: Premazati tijesto omekšalim ma­slacem i posuti ribanom čokoladom pomije­šanom s obje vrste šećera. Zarolati po dužoj strani i rezati na ploške debljine 2 cm. Slagati ploške u kalup 28 cm obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C, 20 – 25 minuta.

Preljev:

✦100 g šećera u prahu

✦50 g krem sira

✦korica od ½ naranče

✦½ žličice arome vanilije

✦3 žlice soka od naranče

Priprema: Pomiješati sve sastojke i preliti vruće tijesto.

Recept iz knjige „Moji čokoladni kolači”

Prethodni članakŽuta gencijana – ljekovita i strogo zaštićena biljka
Sljedeći članakLički škripavac je dobio prijelaznu nacionalnu zaštitu!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.