Tijesto:
✦5 bjelanjaka
✦150 g šećera
✦150 g kokosovog brašna
Priprema: Istući bjelanjke, pa dodati postupno šećer. U čvrsti snijeg od bjelanjaka pjenjačom umiješati kokosovo brašno. Kalup dimenzije 19 x 24 cm obložiti papirom za pečenje, pa uliti smjesu. Peći dok ne porumeni na 180 °C, 20 – 25 minuta. Ohladiti.
Preljev:
✦2 žlice kakaa
✦2 žlice šećera
✦1 žlica Nescaféa
✦100 g čokolade za kuhanje
✦4 žlice mlijeka
Priprema: Sve sastojke otopiti na laganoj vatri i preliti po ohlađenom biskvitu. Ohladiti u hladnjaku.
Krema:
✦500 ml mlijeka
✦1 puding od vanilije
✦130 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦2 žlice brašna
✦100 g bijele čokolade
✦200 g margarina
✦50 g kokosovog brašna
Priprema : Od ukupne količine mlijeka odvojiti malo i umutiti puding, šećere i brašno, te ukuhati u ostatak mlijeka u gustu smjesu. Maknuti s vatre i dodati sjeckanu čokoladu. Miješati dok se čokolada ne otopi, prekriti prozirnom folijom i ohladiti. Ohlađeno izraditi i dodati izrađen margarin sobne temperature. Umiješati kokosovo brašno i staviti na biskvit.
Ganache:
✦200 g čokolade
✦200 ml vrhnja za šlag
Priprema: Vrhnje za šlag ugrijati do vrenja i preliti po sjeckanoj čokoladi. Miješati dok se ne otopi. Malo ohladiti i preliti po kolaču.
Recept iz knjige „Moji čokoladni kolači”