Biskvit:
✦5 jaja
✦10 žlica šećera
✦50 ml mlijeka
✦50 ml ulja
✦9 žlica oštrog brašna
✦4 žlice kakaa
✦1 prašak za pecivo
Priprema: Jaja pjenasto izmiksati sa šećerom dok ne pobijele. Dodati ulje i mlijeko, te brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Smjesu uliti u kalup obložen papirom za pečenje, dimenzije 28 x 20 cm. Peći na 180 °C, 25 – 30 minuta. Ohlađeni biskvit prerezati vodoravno na dva dijela.
Krema:
✦500 ml mlijeka
✦1 čoko – nugat puding
✦6 žlica šećera
✦100 g čokolade za kuhanje
✦1 mljevena želatina
✦300 ml vrhnja za šlag
Priprema: Razmutiti puding u malo mlijeka, a ostatak sa šećerom i čokoladom staviti kuhati. Ukuhati ulijevajući smjesu u tankom mlazu i cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Maknuti s vatre kad se zgusne. Želatinu pomiješati sa 4 žlice vode, kad nabubri umiješati u vruć puding. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Vrhnje izmiksati u mekši šlag i pomiješati s ohlađenim pudingom te dobro izraditi.
Voće:
✦300 – 400 g svježih malina
Priprema: Na prvi dio biskvita staviti malo kreme, pa poslagati maline. Pokriti ostatkom kreme od koje oduzeti 4 – 5 žlica za dekoraciju. Poklopiti drugim biskvitom i lagano pritisnuti rukama. Preliti ganacheom i ohladiti preko noći u hladnjaku.
Ganache:
✦200 ml vrhnja za šlag
✦150 g čokolade za kuhanje
Priprema: Vrhnje ugrijati do vrenja, maknuti s vatre pa dodati čokoladu. Miješati dok se čokolada ne otopi.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode