width=Podloga (za oko 10 tornjića):
– 20 dag tamne čokolade

Krema:
– 1,5 dcl crnog vina (Teran)
– 10 dag šećera
– 1 dcl mlijeka
– 1,25 dcl vrhnja za šlag
– 3 žumanjka
– 20 dag čokolade za kuhanje

Priprema podloge: Čokoladu otopiti na pari pa preliti na papir za pečenje i poravnati dugačkim nožem. Kad se napola stvrdne, izrezati pravilne krugove i ostaviti da se ohlade i stvrdnu. Pažljivo odvojiti od papira za pečenje.

Priprema kreme: Vino i šećer kuhati oko 10 – 15 minuta dok se količina ne smanji u pola. Zagrijati mlijeko i pola količine slatkog vrhnja. Miksati žumanjke s ostatkom šećera do pjenaste smjese te dodati uz neprekidno miješanje vruće mlijeko i vrhnje. Dodati sirup od vina i na pari rastopljenu i malo ohlađenu čokoladu. Kremu ohladiti pa miksati dok ne posvjetli i postane gušća. Slagati po tri kruga u tornjić koje spojiti pomoću slastičarske vrećice slojem kreme. Ukrasiti bobičastim voćem.

Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“

Prethodni članakCandy cane
Sljedeći članakIsplaćeno 40 milijuna kuna za kupnju i uzgoj rasplodnih junica
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.