Podloga (za oko 10 tornjića):
– 20 dag tamne čokolade
Krema:
– 1,5 dcl crnog vina (Teran)
– 10 dag šećera
– 1 dcl mlijeka
– 1,25 dcl vrhnja za šlag
– 3 žumanjka
– 20 dag čokolade za kuhanje
Priprema podloge: Čokoladu otopiti na pari pa preliti na papir za pečenje i poravnati dugačkim nožem. Kad se napola stvrdne, izrezati pravilne krugove i ostaviti da se ohlade i stvrdnu. Pažljivo odvojiti od papira za pečenje.
Priprema kreme: Vino i šećer kuhati oko 10 – 15 minuta dok se količina ne smanji u pola. Zagrijati mlijeko i pola količine slatkog vrhnja. Miksati žumanjke s ostatkom šećera do pjenaste smjese te dodati uz neprekidno miješanje vruće mlijeko i vrhnje. Dodati sirup od vina i na pari rastopljenu i malo ohlađenu čokoladu. Kremu ohladiti pa miksati dok ne posvjetli i postane gušća. Slagati po tri kruga u tornjić koje spojiti pomoću slastičarske vrećice slojem kreme. Ukrasiti bobičastim voćem.
Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“