Tijesto:
4 žumanjka
30 dag šećera
10 žlica hladne vode
10 dag mljevenih oraha
25 dag brašna
prašak za pecivo
Krema:
5 dl mlijeka
20 dag šećera
5 žumanjaka
4 žlice brašna
25 dag margarina
petit beurre keksi
0,5 dl ruma
šaum:
5 bjelanjaka
15 dag šećera
Glazura:
10 dag čokolade
0,5 dl vode
5 dag margarina
Priprema: Otopiti na laganoj vatri
Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom postupno dodajući vodu. Na kraju lagano umiješajte orahe, brašno promiješano s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Ispecite biskvit i ohla đen premažite kremom.
Žumanjke, šećer i brašno razmutite s malo mlijeka i ukuhajte u preostalo mlijeko. Ohlađ enoj kremi dodajte pjenasto izra đen margarin. Na kremu složite kekse namočene u rumu razrijeđ enom s malo vode. Kekse premažite pripremljenim šaumom.
Bjelanjke i šećer istucite na pari, ali ne prečvrsto. Gotov kolač prelijte čokoladnom glazurom.