Tijesto (x 3):
– 3 bjelanjaka
– 4 žlice šećera
– 4 žlice prženih, krupno mljevenih lješnjaka (oraha)
– 1 žlica oštrog brašna
Prva krema:
– 9 žumanjaka
– 2 vanilin šećera
– 8 žlica gustina
– 7 dcl mlijeka
– 9 žlica šećera
– 20 dag mliječne čokolade
– 8 dag maslaca
– 1,5 dcl vrhnja za šlag
Druga krema:
– 3,5 dcl vrhnja za šlag
– 1 kremfix
– 5 dag sirnog namaza
– 3 žlice Nutelle
Međusloj:
– prženi krupno mljeveni lješnjaci (orasi)
Priprema tijesta: Izmiksati bjelanjke u čvrst snijeg, postupno dodati šećera, a zatim i ručno umiješati lješnjake ili orahe i brašno. Smjesu uliti u kalup s papirom za pečenje, dimenzije 20 x 30 cm i peći 13 – 15 minuta na 180 °C. Postupak ponoviti još dva puta.
Priprema prve kreme: Izmiksati žumanjke s vanilin šećerom i gustinom u 2 dcl mlijeka, pa ukuhati u ostatak mlijeka s šećerom. Kuhati na laganoj vatri miješajući dok se ne zgusne. Maknuti s vatre i dodati sjeckanu čokoladu, te miješati dok se ne otopi. Prekriti tik do ruba plastičnom folijom i ostaviti da se ohladi. Izmiksati, pa dodati izrađen maslac sobne temperature, a ručno umiješati čvrsto tučeni šlag.
Priprema druge kreme: Izmiksati vrhnje za šlag čvrsto s kremfixom, te lagano umiješati sirni namaz i Nutellu.
Priprema međusloja: Na prvi biskvit staviti prvu kremu, zatim drugu, posipati s lješnjacima i ponoviti to još dva puta. Ukrasiti čokoladnom glazurom.
Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“