Crno bijeli keksi

109

PRIPREMITE:

180 g brašna
120 g maslaca
1 jaje
120 g sme đeg šećera
vrećicu vanilin šećera
100 g zobenih pahuljica
100 g čokolade za kuhanje
1/2 vrećice praška za pecivo
100 g bijele čokolade


Za ukrašavanje 50 g bijele čokolade

Odvojeno sameljite crnu i bijelu čokoladu. U zdjeli izmiksajte 100 g omekšanog maslaca i smeđ i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte vanilin šećer i jaje, promiješajte kuhačom i dodajte 160 g prosijanog brašna s praškom za pecivo. Dodajte zobene pahuljice, crnu i bijelu čokoladu te promiješajte sastojke. Od smjese oblikujte kuglice veličine oraha te ih rasporedite u posudu za pečenje (na dno posude stavite papir za pečenje). Stavite posudu za pečenje u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 °C i pecite kekse 15 minuta dok ne poprime zlatnu boju. Izvadite kekse iz pećnice, položite na rešetku i ostavite da se ohlade. Pripremite ukras. Rastopite bijelu čokoladu na pari i ulijte u tuljac od papira za pečenje. Kekse ukrasite čokoladom i ostavite ih na hladnom da se čokolada stvrdne.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPunjeni ćevapčići
Sljedeći članakDomaće pecivo
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.