Tijesto:
– 9 dag margarina
– 4 žlice šećera
– 1 veće jaje
– 10 dag oštrog brašna
– 3 žlice kakaa
– 1/2 žličice praška za pecivo
– prstohvat soli
Nadjev:
– 4 jaja
– 10 dag šećera
– 15 dag margarina
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 1 žlica brašna
Glazura:
– 20 dag bijele čokolade
– 1,8 dcl vrhnja za šlag
Priprema tijesta: Pjenasto istući margarin i šećer dok se šećer ne rastopi, pa dodati jaje. Umiješati pomiješano brašno, prašak za pecivo, kakao, sol i zamijesiti. Zamotati u plastičnu foliju i staviti u hladnjak na 30 minuta. Razvaljati i staviti u lim obložen papirom za pečenje. Peći na 180 °C, oko 10 minuta.
Priprema nadjeva: Žumanjke izmiksati sa šećerom i omekšalim margarinom, dodati rastopljenu čokoladu i brašno, pa na kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka. Izliti na polupečeno tijesto i peći na 150 °C 40-tak minuta.
Priprema glazure: Vrhnje ugrijati gotovo do vrenja, maknuti s vatre i umiješati sitno sjeckanu čokoladu. Promiješati da se čokolada otopi, malo ohladiti, pa preliti ohlađen kolač.
Recept iz knjige “Moji najbolji kolači 2”