Biskvit:
✦6 bjelanjaka
✦6 žlica šećera
✦1 žlica octa
✦6 žlica oštrog brašna
✦½ praška za pecivo
Priprema: Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. Mutiti dok se sav šećer ne otopi. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati ocat. Na kraju špatulom lagano umiješati mješavinu brašna i praška za pecivo. Smjesu rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 35 x 27 cm i peći na 180 °C, 15 – 20 minuta.
Preljev:
✦100 ml vrućeg mlijeka
Priprema: Pečen biskvit preliti vrućim mlijekom.
Svijetla krema:
✦500 ml mlijeka
✦2 pudinga od vanilije
✦3 žumanjka
✦120 g šećera
✦150 g margarina
Priprema: Žumanjke pjenjačom umutiti sa šećerom, dodati puding i malo mlijeka. Ostatak mlijeka staviti na vatru da provrije. Kada mlijeko zakuha, dodati puding i lagano kuhati dok se ne zgusne. Pokriti prozirnom folijom. Ohlađenoj kremi dodati margarin sobne temperature i pjenasto izmiksati.
Tamna krema:
✦500 ml mlijeka
✦2 pudinga od čokolade
✦3 žumanjaka
✦120 g šećera
✦150 g margarina
Priprema: Na isti način pripremiti tamnu kremu uz dodatak čokolade u mlijeku prilikom kuhanja. Na biskvit staviti svijetlu pa tamnu kremu.
Dekoracija:
✦250 ml vrhnja za šlag
Priprema: Na tamnu kremu rasporediti čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Posuti ribanom čokoladom.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode