Tijesto:

✦4 dcl mlakog mlijeka

✦1 svježi kvasac

✦1 žličica šećera

✦70 dag glatkog brašna

✦2 žličice soli

✦1 dcl ulja

✦2 žlice vrhnja

✦1 jaje

Priprema tijesta: U posudu staviti mlijeko, kvasac i šećer, dok se ne udvostruči. Dodati brašno i ostale sastojke, pa umijesiti glatko tijesto. Pokriti kuhinjskom krpom na to­plom dok se tijesto ne udvostruči. Premi­jesiti i podijeliti tijesto na dva dijela. Razva­ljati na debljinu oko 3 mm. Izrezati krugove promjera 15 cm i na sredinu staviti nadjev po želji. Namazati rubove tijesta s malo vode, preklopiti i utisnuti krajeve vilicom ili prstima. Ovako pripremljene panzerotte ostaviti da još malo odstoje.

Nadjev:

✦20 dag šunke

✦20 dag sira

✦po želji sitno sjeckani šam­pinjoni ili ljute kobasice

✦origano

✦ketchup

Priprema nadjeva: Sve sastojke najsecka­ti na sitno i dobro izmiješati.

Dodatno:

✦ulje za prženje

Postupak: Panzerotte pržiti u posudi s do­sta ulja ili u fritezi na 160 °C dok lagano ne porumene. Kod pečenja ih par puta okre­nuti. Izvaditi na papirnati ubrus da upije višak masnoće.

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2015. do 2019. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakKukurijek – trajnica zimske cvatnje
Sljedeći članakZbog koronakrize smanjili otkup mlijeka za 50 %
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.