Sportske kocke. Brze, čokoladne i super jednostavne kocke koje mnoge podsjećaju na popularnu mađaricu s pripremom od samo pola sata, a izvrsnim okusom.

Sastojci:
✦ 1 kg Kraš Sport keksi
✦ 8 dcl vode
✦ 5 žlica šećera
✦ 25 dag margarina
✦ 20 dag čokolade za kuhanje
✦ 2 žličice Nescafe-a
Ganache:
✦ 20 dag čokolade za kuhanje
✦ 3,5 dcl vrhnja za šlag

Priprema: U većem loncu pomiješati vodu sa šećerom, isjeckanim margarinom, čokoladom i Nescafeom. Lagano prokuhati i rastopiti. Namakati dio po dio kekse da omekšaju, stavljati ih u viši kalup. Ostatak tekućine preliti po cijelom kalupu s keksima. Kad se to sve ohladi, preliti ganacheom.

Priprema ganache: Rastopiti čokoladu u vrhnju.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“

Prethodni članakNe želim biti gruntovni vlasnik!
Sljedeći članakSladoledne kocke
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.