– 600 g brašna
– 30 g svježeg kvasca
– 300 ml mlijeka
– 1 žlica šećera
– 1,5 žlica soli
– 100 ml ulja
– 50 ml vode
– 2 žlice brašna
U mlijeko dodajte kvasac i šećer. Ostavite stajati, a u posudu za miješanje dodajte više od polovice brašna, soli, i kvasca. Dobro izmiješajte, dodajte ostatak brašna i umijesite glatko tijesto. Ostavite da se tijesto udvostruči. Tijesto umijesite i podijelite na 15 loptica. Svaku lopticu malo nauljite i pustite da odstoje 5 minuta.Svaku lopticu razvucite malo u valjak, a zatim razvaljajte što tanje, širine 10 cm, a dužine 20 cm. Umotajte tijesto kao kiflicu. Složite slance u nauljenu posudu za pečenje. Premažite ih žutanjkom pa ih ostavite da malo odstoje. Pecite ih na 220º u prethodno zagrijanoj pećnici. Umutite vodu, brašno i sol u glatku smjesu pa kad slanci počnu rumenjeti, premažite ih preljevom i vratite u pećnicu da se ispeku do kraja, te ih posolite po želji.