Tijesto:

✦½ kg glatkog brašna

✦2 žličice suhog kvasca

✦7 dag šećera

✦malo soli

✦2 dcl mlijeka

✦1 jaje

✦10 dag maslaca

Priprema: Od svih sastojaka za tijesto, osim maslaca, zamijesiti tijesto i pustiti da odstoji dok mu se volumen ne udvostruči. Razvaljati na radnoj plohi, premazati izra­đenim maslacem sobne temperature i pre­savinuti nekoliko puta. Pustiti da odstoji još oko 20 minuta.

Nadjev:

✦1 puding od vanilije

✦4 dcl mlijeka

✦3 žlice šećera

Priprema: Puding skuhati u 4 dcl mlijeka s 3 žlice šećera. Tijesto razvaljati na tanko i rezati pravokutnike 10 x 10 cm. Na jed­nu polovicu staviti žlicu nadjeva, a drugu polovicu zarezivati kao za trakice, ali ne do kraja. Dio s trakicama prebaciti preko na­djeva i podvući ispod donjeg dijela.

Premaz:

✦1 žumanjak

✦listići badema ili

✦krupni šećer

Priprema: Premazati umućenim jajem i posuti listićima badema ili krupnim šeće­rom. Pustiti da se još malo dignu u limu, na papiru za pečenje. Peći na 180 °C oko 12 – 15 minuta dok ne porumene.

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2

Prethodni članakMoj način borbe protiv varoe
Sljedeći članakŠampinjoni u hranidbi janjadi – pomodnost ili prednost?
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.