Biskvit:
✦10 bjelanjaka
✦200 g šećera
✦250 g krupno sjeckanih oraha
✦1 žlica oštrog brašna
Priprema: Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. Špatulom lagano umiješati krupno sjeckane orahe i i brašno pa smjesu rasporediti u kalup dimenzije 40 x 30 cm obložen papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 15 – 20 minuta.
Krema:
✦10 žumanjaka
✦150 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦150 g čokolade za kuhanje
✦100 ml jake instant kave
✦250 g maslaca
✦200 ml vrhnja za šlag
Priprema: Žumanjke pjenasto izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne pobijeli. Kuhati na pari uz stalno mješanje kuhačom oko 10 minuta dok se ne zgusne. Dodati čokoladu izlomljenu na kockice i skuhanu kavu pa miješati na pari dok se ne otopi još oko 5 minuta. Malo ohladiti pa umiksati maslac sobne temperature. U ohlađeno ručno umiješati umućeno vrhnje za šlag.
Dekoracija:
✦300 ml vrhnja za šlag
✦1 žličica instant kave
✦1 žličica vrele vode
Priprema: Umutiti vrhnje za šlag s kavom otopljenom u vreloj vodi i ukrasiti kolač.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači