Tijesto:
– 20 dag maslaca
– 10 dag jogurta
– 1 jaje
– 1 prašak za pecivo
– 1 vanilin šećer
– 40 dag glatkog brašna
Nadjev:
– 30 dag pirea od bundeve (muškatna ili hokaido)
– 10 dag kiselog vrhnja
– šalica smeđeg šećera
– ½ žličice cimeta
– ½ žličice đumbira u prahu
– 1 jaje
Priprema tijesta: Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto. Po potrebi dodati još brašna ako se tijesto lijepi. Omotati plastičnom folijom i ostaviti da odstoji dva sata u hladnjaku. Razvaljati pola tijesta na tanko pa njime obložiti namašten i pobrašnjen okrugli kalup za pitu. Tijesto izbockati vilicom kako mjehurići zraka ne bi podizali tijesto.
Priprema nadjeva: Oko 40 dag očišćene bundeve narezati na kockice. Staviti kuhati u malo vode oko 30 – 40 minuta. Ocijediti pa štapnim mikserom izraditi u glatki pire. Izvagati 30 dag i pomiješati s ostalim sastojcima za nadjev. Izliti u kalup preko tijesta. Ostatak tijesta razvaljati, narezati na trakice i posložiti kao mrežu preko tijesta. Peći u pećnici na 180°C oko 30 – 40 minuta, dok lagano ne poprimi boju. Kad se ohladi posuti šećerom u prahu.
Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“